SAJAM ČOKOLADE – PERUĐA 24.10-27.10.2019

Čokoljupci, pažnja! Ako želite doživjeti čokoladu koja teče u potocima, ugodno se družiti i pritom razgledati znamenitosti Italije, krenite na festival čokolade u Peruđu.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (24.10.2019 četvrtak) PRIJEDOR – Polazak autobusa iz  Prijedora u 20.00h., iz Banja Luke 21.00 h .Putovanje preko Hrvatske, Slovenije, Trst, Padova,,, Noćna vožnja uz usputne pauze prema potrebi i u dogovoru sa putnicima.

2. dan(25.10.2019 petak) IZLET PERUGIA EUROPSKI FESTIVAL ČOKOLADE
Dolazak u Peruđu, srednjovjekovni grad prepun palača, dvoraca, tvrđava i ostacima bogate etruščanske culture, smješten u dolini rijeke Tiber. Glavnom gradu ove regije i prvom talijanskom gradu koji je uveo pokretne stepenice za kretanje unutar brežuljkaste tvrđave i gradskih zidina. Najveći europski festival čokolade Eurochocolate oduševiti će sve ljubitelje čokolade! Prošetati ćemo se do glavne ulice starog grada Corso Vanucci i do trga Piazza IV Novembre s čuvenom Fontanom Maggiore i katedrale, a imati ćemo i vremena za kupovinu, posjetu nacionalnoj galeriji Umbrije u glavnoj ulici sa iznimno vrijednom slikarskom zbirkom i brojnim radovima slavnog slikara Perugina ili kafu u jednoj od tradicionalnih kafana. U istorijskoj jezgri posjetioci mogu uživati u ogromnoj ponudi čokolada iz cijelog svijeta, prošetati velikim bazarom čokolade, kupiti čokoladni puzzle, probati luksuzne čokolade neobičnih okusa, popiti neku od odličnih vrućih čokolada i svakako posjetiti kultnu trgovinu Perugina i kupiti slavne čokoladice Bacci=čokoladni poljupci! Zatim odlazak u Chianciano terme smještaj u hotel. Noćenje

3.dan(26.10.2019 subota)  ASSISI – Doručak. Poslije doručka slobodan dan za individualne aktivnosti ili cjelodnevni fakultativni izlet odlazak u posjetu i obilazak Assisija. Grad je smješten  na manjoj planini Asi (po kojoj je dobio ime) koja se nalazi na zapadnoj strani planine Monte Subasio, na pola puta između gradova Perugia i Foligno, oko 66 km sjeverno od Rima. Grad je najpoznatiji kao rodno mjesto sv. Franje koji je u gradu osnovao franjevački red1208. godine. Na gornjem Tiberu se doselili brojne izbjeglice iz okolice Assisija, ali i iz drugih udaljenih mjesta sve do Jadranske obale. To su bili Umbri koji su živjeli u malim nastambama na uzvišenjima. Ove nastambe zauzimaju Etruščani, koji su vladali sve do  bitke za Sentinum kada su cijelom središnjom Italijom zavladali Rimljani. Uživanje u živopisnim istorijskim ulicama ,građevinama ovog grada. Povratak u hotel.Slobodne aktivnosti . Noćenje.

4.dan.(27.10.2019 nedjelja) Doručak. Napuštanje hotela i povratak kući.

CIJENA PUTOVANJA: 279.00 KM

Aražman obuhvata:

 • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji
 •  2 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u Chianciano Terme
 • Razgledanja gradova po programu
 • Usluga vodiča
 • Pratioca agencije
 • Troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • Fakultativni izlet u Assisi 30eura
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Javni prijevoz od/do autobusnog parkinga u Perugi: mini metro cca 1,50 EUR po smjeru i osobi

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE :

 • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana prije polaska na put ili do popune mjesta.
 • Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70% do punog iznosa cijene putovanja.
 • Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun agencije

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI AGENCIJE – AGENCIJA zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza,, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije sedam dana prije polaska na putovanje.