SAJAM KNJIGE BEOGRAD – MANASIJA – RESAVSKA PREPISIVAČKA ŠKOLA I RAVANICA

Posjetimo  Sajam knjige u Beogradu sa obilaskom manastira Manasija- resavske prepisivčke škole, manastira Ravanica  i Resavske pećine.

1.Dan .27.10.2018.Polazak ispred  Hotela Prijedor  u  04:00 ujutro. Usputno zadržavanje po potrebi i radi carinskih formalnosti.Dolazak na Sajam oko 10:00 časova.Zadržavanje na Sajmu do 13:00 časova.Polazak prema Despotovcu i Jagodini.Po dolasku posjeta manastiru Ravanica.Nakon posjete odlazak u hotel. Smještaj. Slobodne aktivnosti i noćenje.

2.Dan. 28.10.2018.Doručak.Do 10 časova odjava iz hotela i polazak za manastir Manasiju. Obilazak manastira Manasije (zadužbine despota Stefana Lazarevića,građen od 1407 do 1418,ističe se po svojoj arhitekturi,freskama i čuvenoj Resavsko –prepisivačkoj školi).Nakon obilaska manastira nastavak puta prema Resavskoj pećini sa usputnim obilaskom Parka maketa (postavka su srednovjekovni manastiri izrađeni u razmjeri 1:17 u odnosu na objekte u stvarnoj veličini.Makete su urađene kao savršena kopija crkava u realnosti.) Nastavak putovanja prema Resavskoj pećini (Prva u Srbiji uređena za turističke posjete. Ubraja se u red najstarijih pećina u našoj zemlji, jer je stara 80 miliona godina, a stariji nakit se procjenjuje na oko 45 miliona godina. Resavska pećina je otkrivena 1962. godine, duga je 4,5 km, detaljno je istraženo 2.830 m, a za posjetioce je uređeno oko 800 m. Temperatura u Resavskoj pećini je konstantna tokom cijele godine i iznosi +7°C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100%.

Specifičan speleološki objekat koji preko trideset godina privlači veliki broj ljubitelja prirode).Za obilazak ponijeti džempere i jakne.Ukoliko bude vremena po želji grupe obići i vodopad Buk gdje se može napraviti pauza za ručak u jednom od prelijepih restorana.

Povratak za Prijedor predviđen u popodnevnim časovima.Usputna zadržavanja po potrebi putnika. Dolazak u Prijedor u večernjim časovima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 135,00 KM po osobi.

 Mogućnost plaćanja u pet mjesečnih rata.

Aranžman obuhvata:

– prevoz turističkim autobusom

– smještaj na bazi noćenja sa doručkom u hotelu

– ulaznice po programu ( Sajam knjige, Park maketa,Resavska pećina)

– usluge vodiča

– putno – zdravstveno osiguranje

– organizaciju putovanja

Aranžman ne obuhvata :

 – fakultativne izlete

– individualne troškove

 Napomena : aranžman rađen  na bazi 40 plativih putnika.U slučaju manjeg broja  prijavljenih putnika postoji mogućnost promijene cijene aranžmana.Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije „Hotel Prijedor.”

Mogućnost promjene datuma polaska po želji grupe.

Telefon za informacije i rezervacije:

 052 911 900,viber 065 729 712