Vodice 2023

Vodice su jedan od subregionalnih centara Šibensko-kninske županije, smještene 12 km zapadno od Šibenika i na idealnoj poziciji na samom središtu jadranske obale. U administrativnu jedincu Vodice ubrajaju se obalno naselje Srima, dva otočna naselja na Prviću – Šepurina i Luka te mjesta u unutrašnjosti: Grabovci, Gaćelezi, Čista Velika i Čista Mala.
Prema posljednjem popisu stanovništva Vodice su brojale 8875 stanovnika koji se najvećim dijelom, posredno ili neposredno bave turizmom.

Turizam, koji u Vodicama ima tradiciju dužu od šezdeset godina, razvio se u glavnu gospodarsku djelatnost i učinio je Vodice nadaleko poznatom turističkom destinacijom koju odlikuje bogat i raznolik kulturno-zabavni program Vodičkog ljeta, a za svoje turističke uspjehe i kvalitetu ponude Vodice su dobile mnogobrojne nagrade  i priznanja struke i gostiju.

Dan grada Vodica i župe Našašća Svetog Križa slavi se 3. svibnja na dan zaštitnice grada svete Jeline. Posebno se štuje i Gospa od Karmela 16. srpnja, čije je svetište podignuto na obližnjem brdu Okit.

  • 3 dana 150 KM
  • 6 dana 240 KM
  • 8 dana 305 KM